Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011



Επειδή αναφερθήκατε στην ΑΕΒΑΛ να θυμίσουμε ότι το τελικό κλείσιμο της βιομηχανίας έγινε το 1997 όταν ήταν υπουργός η Βάσω Παπανδρέου και υφυπουργός η Άννα Διαμαντοπούλου.... πρωθυπουργός ο Σημίτης. Η αρχή είχε γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ξεκίνησε την διάλυση της βιομηχανίας απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους.

Είχε προηγηθεί όμως η επί δεκαετίες λειτουργία της επιχείρησης με κομματικά κριτήρια (προσλήψεις υπεράριθμων, σπατάλες διοίκησης που είχε έδρα την Αθήνα και ερχόταν αεροπορικώς κάπου κάπου....) κλπ. ενώ δεν γινόταν καμία προσπάθεια εκσυγχρονισμού ( έλευση φυσικού αερίου που θα μείωνε αισθητά το κόστος παραγωγής).

Την ίδια τύχη είχαν και οι λοιπές λιπασματοβιομηχανίες της χώρας Δραπετσώνα , Θεσσαλονίκη κλπ.


Έτσι για να θυμόμαστε μερικά γεγονότα  και να κρίνουμε τους ανθρώπους που μας κυβέρνησαν ή μας κυβερνούν ακόμη. Να κατανοήσουμε γιατί φτάσαμε στη χρεωκοπία. 

Υ.Γ Η Άννα Διαμαντοπούλου πολιτεύεται πλέον στην Αττική.

Το βιογραφικό της...

Στις εκλογές του 1996 κατεβαίνω για δεύτερη φορά υποψήφια στο Νομό Κοζάνης.
Εκλέγομαι πρώτη βουλευτής του νομού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, με ρεκόρ ψήφων. Με την εκλογή αυτή αισθάνομαι ότι εισέρχομαι πια στον πραγματικό στίβο της πολιτικής.
Λίγες μέρες αργότερα ορκίζομαι υφυπουργός Ανάπτυξης στην Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας με βασικό αντικείμενο τις ιδιωτικοποιήσεις και την βιομηχανική αναδιάρθρωση.
Κατά τη τριετή θητεία μου εκπροσώπησα συστηματικά την Ελλάδα στα συμβούλια Υπουργών Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκτώντας μια σημαντική εμπειρία.
Τότε, ολοκληρώθηκαν οι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και μεγάλου αριθμού προβληματικών επιχειρήσεων. 


Σημειώνουμε:
Βιομηχανική αναδιάρθρωση = Αποβιομηχάνιση της χώρας = Αιτία ύφεσης

Ιδιωτικοποίηση Ναυπηγικής Βιομηχανίας = ακόμη και σήμερα προβληματική. Τελευταία ο Βενιζέλος υπέγραψε μεταβίβαση σε Άραβες Γερμανούς κλπ

Μάριος Τ.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μια "κυρία" ραουλιδου και η άλλη ....ιμαντιδου