Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Για ενοίκια έχουν λεφτά....

Παρά την οικονομική κρίση, την συνεχή μείωση των συντάξεων και των παροχών τα ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν σκανδαλωδώς μεγάλα ποσά για ενοίκιο. Το Ι.Κ.Α χρησιμοποιεί δυο κτίρια στο κέντρο της πόλης τα οποία και μισθώνει από γνωστούς επιχειρηματίες της πόλης. Την ίδια στιγμή διαθέτει ιδιόκτητο οικόπεδο και  με τα χρήματα που πλήρωσε μέχρι σήμερα σε ενοίκια θα μπορούσε να κατασκευάσει υπερσύγχρονο κτίριο και με πάρκινγκ.
ΟΑΕΕ και ΔΕΗ πληρώνουν επίσης χιλιάδες ευρώ το μήνα για κτίρια στην Πτολεμαΐδα. Αυτό που θα πρέπει να μας εξοργίζει είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα φάρμακα των ασφαλισμένων της οι οποίοι τα πληρώνουν από την τσέπη τους, ενώ από την άλλη διαθέτει χιλιάδες για το κτίριο του ασφαλιστικού της ταμείου.
Απορία προκαλεί επίσης η στάση του εργατικού κέντρου της πόλης καθώς και των σωματείων των εργαζομένων που δέχονται να νοικιάζουν τα ταμεία ακριβά κτίρια στο κέντρο.
 Το πρόβλημα είναι και κεντρικό αφού σε όλη την χώρα γίνεται τέτοια σπατάλη. Αν προσθέσουμε τα νηπιαγωγεία, την εφορία, τα ΚΕΠ, κτηματολόγιο, το δικαστήριο και πλήθος άλλων υπηρεσιών που συνεχίζουν να πληρώνουν νοίκια αντιλαμβανόμαστε την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν να νοικοκυρέψουν το κράτος.


Σοφία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και βέβαια το οικόπεδο του ΙΚΑ αγοράστηκε έναντι 1 δις δρχ... από τον ....Γ.Παπακωνσταντινου