Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μια χλιαρή ανακοίνωση έβγαλε η ΠΟΕΣΥ (συντεχνία των αστυνομικών) με αφορμή των θάνατο του αστυνομικού στο Βροντερό Φλώρινας. Την ίδια ώρα ο Δένδιας περιοδεύει στην περιοχή....
Τόσο ο υπουργός όσο και η ΠΟΕΣΥ δεν θα κάνουν το αυτονόητο. Να αυξήσουν την αστυνομική παρουσία στα σύνορα. Να ελέγχονται οι πάντες και έτσι να αποτρέπεται η μεταφορά όπλων, ναρκωτικών και λαθρομεταναστών.
Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει:
1. Οι συνοριοφύλακες να επιστρέψουν στη θέση τους και να αφήσουν τις καρέκλες της ασφάλειας.
2. Όλοι οι αστυνομικοί που απαλλάσσονται σκανδαλωδώς  σήμερα από την υποχρεωτική για τους λοιπούς Έλληνες στρατιωτική θητεία, να την υπηρετούν για 9 μήνες στα σύνορα μετά από εκπαίδευση στη χρήση όπλων.
3. Να σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ να ασχολείται με την πολιτική και να μην εξυπηρετεί πολιτικούς και τους φίλους τους επιχειρηματίες. 300 αστυνομικοί σε βουλευτές, και επιπλέον άλλοι τόσοι στην κυβέρνηση, και εκατοντάδες σε δημοσιογράφους και επιχειρηματίες οι οποίοι όμως έχουν χρήματα για να προσλάβουν ιδιωτική φύλαξη.
4. Μείωση των ΜΑΤ και ΥΕΤ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αν ο Δένδιας δεν μπορεί να οργανώσει την αστυνομία να μπει η Task Force..
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως στο μόνο υπουργείο που δεν μπήκε η τρόικα είναι αυτό του Δένδια....
Με πρόχειρους υπολογισμούς 1000 και πλέον αστυνομικοί μπορούν άμεσα να μεταφερθούν στα σύνορα και άλλοι τόσοι σε αστυνομικά τμήματα για πεζές περιπολίες.


Σταμάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: