Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Καταγγελία



Χθες 3/7/2015, μεγάλο μικροβιολογικό εργαστήριο  στην Πτολεμαΐδα, αρνιόταν να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις με παραπεμπτικό ΠΕΔΥ.
Συγκεκριμένα οικείο πρόσωπο πήγε στο εργαστήριο, όπου η απάντηση της κοπέλας ήταν ότι είχαν ξεπεράσει το πλαφόν του υπουργείου και να περάσει την Δευτέρα. Όταν της επεσήμανε ότι είναι 3 του μηνός και είναι αδύνατο  να έχει ξεπεραστεί το πλαφόν η απάντηση άλλαξε στο ότι δεν εκτελούμε εξετάσεις με παραπεμπτικά γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει την Δευτέρα και αν θα πληρωθούμε.
Τη στιγμή που οι ιατρικού σύλλογοι καλούν τα μέλη τους να εξετάζουν δωρεάν, οι φαρμακοποιοί εκτελούν κανονικά συνταγές, ακόμη και με την συμμετοχή των ασφαλισμένων βερεσέ, τα υπόλοιπα εργαστήρια έκαναν τη δουλειά τους κανονικά, στο συγκεκριμένο εργαστήριο επέλεξαν πρώτα από όλα να μή τιμήσουν τον όρκο τους, να φερθούν απάνθρωπα, ψυχρά και υπολογιστικά, αφήνοντας να υποθέτουμε ότι θέλουμε για τις αιτίες της συγκεκριμένης συμπεριφορά.
Τέλος νομίζω ότι ο ιατρικός σύλλογος πρέπει να επέμβει, να καταδικάσει το γεγονός και να ελέγξει πειθαρχικά όπως οφείλει τα μέλη του. Το πιο εργαστήριο είναι μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα, αφού θα είναι το μόνο που δεν εκτέλεσε εξετάσεις με παραπεμπτικό ΠΕΔΥ.

Ευχαριστώ.

C.S

Απάντηση Ιστολογίου: Καλύτερα να απευθύνεστε στο αρμόδιο γραφείο του ΕΟΠΥΥ 

 Γραφείο Διαχείρισης Παραπόνων και Καταγγελιών ΕΟΠΠΥ : 2106871788 , 2106871789

Δεν υπάρχουν σχόλια: