Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Μεγάλη επιτυχία είχε ο ποδοσφαιρικός αγώνας που οργάνωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εορδαϊκού. Σημαντικό επίσης το γεγονός της αγοράς από τους ίδιους των μηχανημάτων που χρειάζεται η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου.

Θυμόμαστε ανάλογη δράση του Εργατικού Κέντρου για την αγορά αναλώσιμου υλικού.

Όλα αυτά είναι καλά και αξίζουν τα συγχαρητήρια των πολιτών της Εορδαίας. Το άλλο βήμα πρέπει να το κάνει η πολιτεία. Να προσλάβει μόνιμους γιατρούς για να λειτουργούν όπως πρέπει όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου. Και λέω μόνιμους γιατί είναι αδύνατο να λειτουργεί μια κλινική σωστά με γιατρούς που ξέρουν πως θα εργαστούν για λίγους μήνες. Δεν υπάρχει συνέχεια στο τμήμα αυτό.
Κάθε χρόνο διαφορετικά πρόσωπα και όταν δεν υπάρξει πρόσληψη έγκαιρα η κλινική κλείνει. Η ίδια ιστορία κάθε χρόνο στα νοσοκομεία της περιοχής μας.

Είναι πράγματι τόσο μεγάλο το κόστος και τόσο δύσκολο να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών στα νοσοκομεία μας; Η απάντηση είναι όχι. Διότι την ίδια στιγμή βλέπουμε πως το δημόσιο προσλαμβάνει συνέχεια προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ. Πάνω από 10000 προσλήφθηκαν από το 2008 μέχρι σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα ΦΕΚ!!!
Έτσι όμως εξασφαλίζεται η δωρεάν φύλαξη των πολιτικών, των συνταξιούχων πολιτικών, της οικογένειας τους, των κατοικιών τους ακόμη και των εξοχικών τους (Σημίτης).

Άρα οι πολιτικοί μας αδιαφορούν για την υγεία των απλών πολιτών άλλωστε οι ίδιοι μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο νοσηλεύονταν δωρεάν στο Ερρίκος Ντυνάν...

Τέλος μια πρόταση... να αφήσουμε από τα 6500 Ευρώ τα  2000 Ευρώ στους 5 (4 ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΝΔ) βουλευτές μας.  Με τα 20000 Ευρώ περίπου που θα συγκεντρώνουμε κάθε μήνα θα καλυφθούν τα κενά και στα 2 νοσοκομεία του νομού μας.....

Τι λέτε κύριοι Βουλευτές;;;

Παναγιώτης Γ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει είναι να πάρουν 100 εκατ. από τα 135εκατ. του προϋπολογισμού της Βουλής και να διατεθούν για την υγεία.

Επίσης η Βουλευτική "αποζημίωση" να χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τύπου ΚΕΑ.

Να σταματήσουν οι αποσπάσεις δημοσίων υπάλληλων σε βουλευτικά γραφεία και κόμματα. Αν θέλουν προσωπικό ας προσλάβουν με μισθό του ιδιωτικού τομέα.

Πέτρος