Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017









-Δελτίο Τύπου-
«Πολιτιστικός Σύλλογος Βόρειο Πεδίο»
Θεατρικά Εργαστήρια & Εργαστήρι Κινηματογράφου 2017-2018

Το ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ, λειτουργεί και φέτος τα πετυχημένα Θεατρικά του εργαστήρια που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους! Ενώ παράλληλα λειτουργεί και το εργαστήρι Κινηματογράφου για τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης.

Από μικρά παιδιά Νηπιαγωγείου μέχρι τους ενήλικες που θέλουν να αποδράσουν από την καθημερινότητα! Πολύ κέφι, δημιουργία, ανάδειξη των χαρισμάτων αλλά και αποτελεσματική παρέμβαση στις αδυναμίες που έχει ο καθένας. Αυτά τα εγγυώνται οι έμπειροι και προπαντός εξειδικευμένοι δάσκαλοι θεάτρου που διδάσκουν στο ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ. Επαγγελματίες θεατρολόγοι, παιδαγωγοί αλλά και ηθοποιοί, απόφοιτοι δραματικών σχολών, εγγυώνται για το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καθένα ξεχωριστά!
Το θέατρο είναι μια μαγική διαδικασία που μπορεί να την ζήσει ο οποιοσδήποτε μέσα από δράσεις, συνεργασία, παιχνίδι, διασκέδαση, και ξενοιασιά! Δεν χρειάζεται τίποτε, παρά μόνο καλή διάθεση, δυο ώρες ελεύθερου χρόνου την εβδομάδα, ελαφρύ ντύσιμο και πολύ χαμόγελο!!!

Θα λειτουργήσουν τμήματα Νηπίων, και όλων των τάξεων του Δημοτικού καθώς και εφηβικά τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου. Και φυσικά τα τρία έτη των ενηλίκων, όπως χρόνια λειτουργούν και έχουν αναδείξει πλήθος ανθρώπων που αγάπησαν το θέατρο και ασχολήθηκαν με αυτό.
ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΩΝ – ΤΜΗΜΑ Α – Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ – Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε – ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
(Διαβαθμισμένα ανάλογα με την ηλικία)
Για τα μικρά παιδιά: (ΝΗΠΙΑ – Α – Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά την εβδομάδα)
Θεατρικά παιχνίδια, επικοινωνιακά παιχνίδια, κινητικά παιχνίδια, Θεατρικό παιχνίδι με αφορμή αγαπημένα παιδικά βιβλία, κουκλοθέατρο, παιχνίδια ρόλων και εργαστήρια με αφορμή παλιά και σύγχρονα παραμύθια, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών, θεατρικές παραστάσεις και μια παράσταση στο τέλος της χρονιάς.
Για τα μεγαλύτερα παιδιά του Δημοτικού: (Γ – Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Ε – ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Διάρκεια 2 ώρες την εβδομάδα)
Θεατρικά παιχνίδια, ασκήσεις επικοινωνίας και συνεργασίας, ασκήσεις συγκέντρωσης, κινητικά παιχνίδια, παντομίμες, λόγος (φωνή, αναπνοή, άρθρωση, ενδυνάμωση), σώμα (κινητικές ασκήσεις και ασκήσεις δεξιοτήτων), θεατροποίηση και δραματοποίηση παραμυθιών, και παράσταση στο τέλος της χρονιάς.
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΦΗΒΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Τμήματα Γυμνασίου – Λυκείου: Διάρκεια: 2 ώρες την εβδομάδα)
Όλα τα παραπάνω και επιπλέον, στοιχεία υποκριτικής, σκηνοθεσίας, δραματοποιήσεις κειμένων και ποιημάτων, οργάνωση θεατρικής παράστασης.
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Διάρκεια: (Τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα)
Τα θεατρικά τμήματα ενηλίκων έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην περιοχή. Ανέδειξαν πολλούς σημαντικούς ερασιτέχνες ηθοποιούς που διέπρεψαν σε παραστάσεις, ενώ ταυτόχρονα βοήθησαν πλήθος ενηλίκων σε τομείς που υστερούσαν και χρειάζονταν ενδυνάμωση. Τα εργαστήρια ενηλίκων του ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, ξενοιασιάς, διασκέδασης, ηρεμίας αλλά και εισάγουν σε έναν μαγικό κόσμο που κάνει τους συμμετέχοντες να νιώθουν πως ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και έρχονται κοντά ο ένας στον άλλο, δημιουργώντας τις συνθήκες σύνθετων και ολοκληρωμένων δράσεων. Μέσα από το ομαδικό πνεύμα των ασκήσεων οι συμμετέχοντες αποκτούν αυτοπεποίθηση και άλλη «ματιά» για τα πράγματα.
Διδάσκονται: Θεατρική έκφραση, δυναμική ομάδας, καλλιέργεια ρυθμού και κινητικών δεξιοτήτων, θεατρικό παιχνίδι, ανάπτυξη και προστασία φωνής, αναπνοή, σώμα, μονόλογοι, διάλογοι, σκηνοθετικές και σκηνογραφικές απόπειρες, ενδυνάμωση συγκέντρωσης, μνήμης, αυτοπεποίθησης, επικοινωνίας, αλληλεπίδρασης, θεωρία θεάτρου και οργανώνονται μικρές παραστάσεις.
Όσοι επιθυμούν εντάσσονται στην θεατρική ομάδα. Στο τέλος του τριετούς κύκλου δίνεται Βεβαίωση παρακολούθησης την οποία το κάθε μέλος μπορεί να χρησιμοποιήσει όπου αυτό επιθυμεί.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Διάρκεια: (Τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα)
Στην εποχή μας που χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη της εικόνας σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης μηνυμάτων είναι αναγκαία η κριτική προσέγγιση στις οπτικές πληροφορίες που μας κατακλύζουν καθημερινά.
Το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Βόρειου Πεδίου στοχεύει στην προσφορά βασικών γνώσεων πάνω στη γλώσσα της κινούμενης εικόνας και στη δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της εικόνας. Την φετινή περίοδο τα μαθήματα θα είναι διαφορετικά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αφού θα εμπεριέχουν λίγο από όλα. Θεωρία κινηματογράφου αλλά και πρακτική εξάσκηση από τους συμμετέχοντες δημιουργώντας διάφορα project, με έναν διαδραστικό τρόπο με στόχο όχι μόνο την εξοικείωση με το μέσο αλλά και την διασκέδαση. Πέρα από την θεωρία και πράξη, θα υπάρχουν φορές όπου θα γίνονται ανοιχτές για όλους προβολές ταινιών που άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο.
(Τα μαθήματα επιμελείται ο Φάνης Τοψαχαλίδης.)

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει και όλα τα τμήματα θα ξεκινήσουν την δράση τους από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. (Μόνο 15 ευρώ το μήνα για όλα τα εργαστήρια).
Πληροφορίες για εγγραφές, ώρες και ημέρες μαθημάτων ή οτιδήποτε άλλο, στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Βόρειου Πεδίου 2463505959, απογευματινές ώρες (6 – 9 μ.μ.), και στο τηλέφωνο 6986617999.
Επιπλέον, μπορείτε να δείτε την δράση μας στην σελίδα του facebook ΒΟΡΕΙΟ ΠΕΔΙΟ.

Ο Πρόεδρος
Ευστράτιος Ιορδανίδης
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Κων/νος Μπαμπίλας



Δεν υπάρχουν σχόλια: